Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

aji

12. 11. 2010 16:10
Souhlasím s předchozím příspěvkem

o nedostatku mateřské lásky, pak je to také nevýchovou - příliš volnou výchovou bez hranic, případně nevšímáním si dětí, nestaráním se o ně, netrávením s nimi trpělivě času - stojí to úsilí, čas, námahu - ani ne tak kupodivu peníze - vychovat své děti - být s nimi, prožívat s nimi prožitky  ze společných výletů a objevování světa... Dnes je tlak na matky, aby šly brzy do práce, protože z jednoho platu se těžko rodina uživí, nebo to znamená se hodně hodně uskromnit. Také společeský tlak je mít značkové a drahé věci, nebo alespoň nevypadat ošuntěle, to také něco stojí, vlastní bydlení je také velmi drahé, pokud jej lidé celý život splácí.

0 0
možnosti

Jarcho

12. 11. 2010 12:09
Začíná to mnohem dříve.

Velmi poučný je tento článek:

http://jaroslavpetr.bigbloger.lidovky.cz/c/163078/Matky-v-roli-genovych-inzenyru.html

Špatné chování dětí je zcela nepochybně důsledkem nedostatku mateřské lásky.

0 0
možnosti

aji

12. 11. 2010 16:12
Re: Začíná to mnohem dříve.

Děti nedostaly  správné hranice. Neříkám, že je špatná doba, ale je čas se zamyslet a přehodnotit, co je

pro mě priorita - vkládat dobro a slušné vychování do dětí i za cenu, že

zůstanu doma ještě pár let o mateřské, nebo

děti dám do školy a školky, kde ve velkovýchovnách ve městech se jim

nikdo osobně věnovat nestíhá a pak sklidím, co jsem zasela - neúctu.

0 0
možnosti

deviv

12. 11. 2010 10:59
Nedivme se

to je ta moderní výchova. Jednou jsem četla příběh, kdy sedící holčička na klíně své matky začala kopat do paní vedle sebe, poprvé to paní přešla, že se to stalo omylem, když se pak ale kopance opakovaly a viděla, že matka si toho též všimla, nedalo jí to a napomenula matku, že by své dítko měla poučit. Dostalo se jí odpovědi, že ona vychovává své dítě moderním způsobem, svobodně a rozhodně jej peskovat nebude. Vše pozoroval asi tak 18-ti letý mladík, stojící nad mladou matkou a po vyslechnutí celého zdůvodnění, vyndal z pusy žvýkačku a pěkně jí zamačkal oné mamince do vlasů, když se ohradila, slovy " no to si snad děláš srandu, co to vyvádíš???" Opáčil s ledovým klidem a úsměvem "ale nic, jen mě maminka taky vychovávala moderně a svobodně!". Přála bych všem takovým matkám, víc takových svobodně vychovaných mladíků, určitě by se poté chování nové generace rapidně změnilo. ;-)

0 0
možnosti

Bobrufka

12. 11. 2010 11:16
Re: Nedivme se

R^, jo škoda rány co padne vedle. Oni ti fakani opravdu občas potřebují na zadek a čím dřív to uděláme, tím líp pro nás i pro ně.

0 0
možnosti

Stará kulturistka2

12. 11. 2010 10:29
co je to eurohřiště?

To je nějaký speciální hřiště pro minoritu? Napovídal by tomu i popis chování těch dětí.

0 0
možnosti

Maxx12 II.

12. 11. 2010 10:33
Re: co je to eurohřiště?

;-D;-D;-D! No pokud není a tito se v blízkosti nachází, tak si z toho to "své" hřiště udělají a zaručeně tam málokterý slušný rodič se svým dítkem půjde...jedno takové tu taky máme. Ale teď se toho chytnul nový správce a z "eurohřiště" se stává normální kultivovaná zábava pro děti, kde my můžeme posedět u kávy a očkem si ta svá dítka hlídat

0 0
možnosti

ivy07

12. 11. 2010 10:21
to snad ne.....

já zase naopak znám plno starších, povykujících a obtěžujících občanů. I když jsem věkem rozhodně blíž důchodu než školní docházce, tak mě rozhodně dnešní děti a dospívající nepřipadají o nic víc, ani o nic míň, nevycválané než jsme byli my.  

0 0
možnosti

myskamiki

12. 11. 2010 10:25
Re: to snad ne.....

ti starsti to tez maji ze skolky ;-)

Je super, ze vsechno svedeme na nejakou instituci, hlavne ze to maji rodice na koho hodit

0 0
možnosti

Maxx12 II.

12. 11. 2010 10:10
Ufff

těžko stravitelné asi jako ty vaše zákusky! Takové téma musí být na příjemné odpoledné fakt záživné :-/. Je to jako chlapi u piva a politika. Můžu vám říct (jako zástupce střední generace), že stejně by se dalo tlachat na téma důchodců...ve zkratce - bušení v domě do všeho, co přijde pod ruku (pán je kutil), a to nejlépe o víkendu tak v šest ráno; okamžité tykání a chování se ke mě (ano, vypadám mladěj než skutečně jsem, ale) jako k nějakému 14ti letému frackovi; cpaní ve frontách, jako by jim něco mělo utéct; neustálé nářky; někdy i nadávky...mám na vás otázku: Začalo to u vás už ve školce? :-).

Neberte to jako atak, jen trošku nastavení zrcadla a ukázání, že každá mince má dvě strany. Já s váma nicméně souhlasím, že výchova dětí se neubírá dobrým směrem, a nezačíná to ve školce, proboha, ale DOMA! Rodiče maj zodpovědnost, co ti neudělaj, to školka/škola/společnost nikdy nemůže dohnat! Vámi popisované případy jsou stejně extrémní jako mé (ač jich postupem času přibývá)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS