Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pidla

5. 5. 2010 11:11
Nemusíte proti němu svědčit,

je to pro vás osoba blízká.

0 0
možnosti

Jyrikuv_ moribundus

4. 5. 2010 22:58
neštastná pani nese jedinou vinu a to je genetická informace

hloupost se nedá získat praxi ale hloupý človék se prostě již hloupý narodí)

0 0
možnosti

Vikiš

7. 5. 2010 16:36
Re: neštastná pani nese jedinou vinu a to je genetická informace

O tom svědčí tvůj příspěvek.

0 0
možnosti

medvěd brtník

3. 5. 2010 14:46
paní se jistě snažila ale kde je otec a co ten dělal

odsuzovat tu paní je lehké ale určitě dělala co mohla , jenže mi zde opravdu chybí jakákoliv zmínka o otci , co dělal ten a jakým vzorem byl synovi ?  obávám se,že tam někde je základ celého problému.    

0 0
možnosti

SID09

4. 5. 2010 18:33
Re: paní se jistě snažila ale kde je otec a co ten dělal

Myslím, že ani otec nemusí být viníkem. Těch lákadel je teď  tolik, že často podlehnou svodům i mnohem zkušenější jedinci, natož pak mladý jelita, kteří by chtěli být v balíku do několika málo měsíců. Policie, soudy, státní zástupci ani státní dohled ( např. bankovní..... ) nekoná tak jak má konat a umožňuje podnikání nejrůznějším zlodějům, okrádačům penzistů, poskytovatelům půjček, hazarním hráčům..........  Jak se ty mláďata v tom mají vyznat, když je naverbuje stejně starý kamarád, pod vidinou ........  !!!!:-/!! 

0 0
možnosti

motylek_02

3. 5. 2010 14:34
moje zkusenost

z domu jsme mely nauceno, ze pracovat se musi. Kazdy mel sve povinnosti, vedely jsme co co stoji, a rodice nam rikali, ze skola je pro nas to same jako zamestnani. Byla pravidla ktera se musela respektovat, a kdybych udelala jen zlomek toho co je popsano (brani penez, prstynku atd) tak mi nasi prerazi ruce. Nepisete nic o dalsich detech, dotycny je jedinacek?

0 0
možnosti

Virus2

4. 5. 2010 17:46
Re: moje zkusenost

Ale houbeles, tlak často budí jen protitlak..

1)Pokud je hodnotový systém ve společnosti nastaven tak, že nemáš-li šušně jsi NIKDO, tak se nelze divit, že větší šíbři se s chutí "okotí" na začínajících šíbrech  bez zkušeností. "Bílými koni" se stali i lidé podstatně starší a zkušenější než tento mladík.

Veškeré ostatní řeči jsou plané moralizování.

2)Výchova v rodině ROZHODNĚ NENÍ  rozhodující. Máme 2 kluky, jednovaječná dvojčata. Jejich výchova probíhala nikoliv na základě příkazů, ale spíš spolupráce. Jeden je dnes celkem úspěšným vědeckým pracovníkem (obor chemie), názorů značně konformních a konzervativních.  Druhý  VŠ (ČVUT) sice dokončil, ale živí se dnes různými kšeftíky, občas  dooost "na hraně", po celé EU, občas jezdí  i jako kamioňák...

0 0
možnosti

Hell2

3. 5. 2010 14:27
Chyba je v celé společnosti

Dřív měla škola autoritu a děti musely dělat i to, co se jim nelíbilo. Psaly úkoly, dodržovaly řád a režim, doma pomáhaly. Pokud se nechovaly na veřejnosti tak, jak měly, byly za to ve škole ohodnoceny 2 z chování. A doma potrestány. Připadalo nám to tak nějak samozřejmé a nikdo z toho psychicky neonemocněl. 

Dnes je tendence všechno dětem usnadnodňovat - aby se nestresovaly.  Odpadly přijímací zkoušky a přibylo škol s kobercem na zemi, aby si děti, které už učení nebaví, mohly hrát. Pokud děti něco provedou, nejsou potrestané pro nízký věk. Nikdo nesmí zveřejnit ani jméno hříšníka. Vůči učitelům a dospělým obecně si mohou dovolit všechno - jsou nepostižitelní. Nikdo jim nesmí dát ani facku. Znají jen svá práva, nemají žádné povinnosti.

A potom najednou přijdou do života, kde už tahle idylka nevládně. Pro mnohé je to škok, nejsou schopni překonávat překážky.Nechce se jim chodit pravidelně do práce a poslouchat svého nadřízeného. A volí tu pro ně nejsnazší cestu. A naletí podvodníkům.

0 0
možnosti

Virus2

5. 5. 2010 2:19
Re: Chyba je v celé společnosti

Ale jděte. Autorita školy , cha, cha.....třídní, ředitelské důtky a dvojky z chování byly celkem pro srandu králíkům i za hlubokého totáče začátkem 60. let. Určité obavy vzbuzovala pouze trojka z chování - mohla následovat "polepšovna". Jsem pamětník....

0 0
možnosti

bodlinka

3. 5. 2010 13:35
No tak jako sorry

ale něco takového provádět doma já, tak si nejdřív týden nesednu a kdyby to nepomohlo, asi bych narazila na vyměněné zámky... rodiče pro mě udělali hodně, ale nemakačenka nesnáší. Brr. Už jen ta představa, že bych před maturitou prohlásila, že na to kašlu a že se nechám živit...

0 0
možnosti

J i ř í

3. 5. 2010 13:03
Docela by mě zajímala statistika,

zda je či není více problémů u dětí kuřaček než u dětí nekuřaček.

0 0
možnosti

ajka33

3. 5. 2010 14:03
Re: Docela by mě zajímala statistika,

Rozumim Vam. Ale to by se muselo vyspecifikovat, cemu uz se rika "problem". Ale myslim si, ze to je bezvztazne. Ja tedy kourim, dva syny mam rok pred maturitou a jednoho na vysce, ani jeden nekouri, vsichni sportuji, dva i pracuji, samozrejme je brzy hodnotit, ale kdy by se melo, az po smrti deti? Myslim, ze koureni na to nevplyva. Zpusob zivota ano, ale i tam si myslim, ze peclivou vychovou muzete pouzete rizika minimalizovat, ale ne eliminovat uplne. Clovek je prilis individualni..

0 0
možnosti

Napalm

3. 5. 2010 12:39
Čí je to chyba?

Odpověď je snadná - je to stejně chyba vaše jako synova. Vina se zkrátka dělí dvěma.

0 0
možnosti

Fanatic.Dz

3. 5. 2010 13:11
Re: Čí je to chyba?

A je/byla to chyba? Bylo by lepší kdyby její syn byl mrtvý, zmrzačený .... atd? .... podle všeho to je docela blb a pokud svou blbost odnese pouze pár lety za mřížemi za činy někoho jiného dopadlo to ještě docela dobře.....

0 0
možnosti

Fanatic.Dz

3. 5. 2010 12:20
Život aneb každý svého štěstí strůjcem

Zaplaťpánbůh nám starostlivé mamičky nedokáží zajistit štěstí až do smrti a my se tak aspoň můžeme snažit sami za sebe. Škoda jen, že po 15 letch někdo neví jak že to těch uplynulých 15 lert se svou ratolestí trávil.

-

Osobní zkušenost - je v podstatě jedno co dětem říkáme  - důležité je co vidí, že děláme.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

3. 5. 2010 12:00
nějak nevím, co napsat...

...slova jako "ať Vám to dopadne", "hodně štěstí" nebo "karma za článek" mi přijdou nevhodné až cinické.....tak jen dodám, že s Vámi cítím.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS