Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

astrudina

3. 5. 2010 0:11
Vystihla jste to přesně

člověk se snaží držet krok, vzdělává se, za život získal rozhled a pracovní zkušenosti, pomalu se blíží odchod do důchodu. Mnoho lidí se na ten den připravuje, oslaví to se svými spolupracovníky, ti mu popřejí, nadřízení mu poděkují za celoživotní práci.... a pohádka skončila.

Mladí kolegové a kolegyně vás považují za obtížný hmyz,  fosílie, přehlížejí vás jako krajinu, nedejbože aby se s vámi o něčem poradili či si vyslechli váš názor. To radějí vše dělají blbě, ale samostatně!

Já hlavně na své dovednosti vedoucí neupozorňuji, protože bych si vykoledovala další práci za své mladé, nadějné kolegy, kteří jdou ze schůzky na meeting a odtud na školení či na jiný "event"a na vlastní práci prakticky nemají čas!

Umíš dělat PPT prezentace? Tak to je: A) samozřejmost a od teď je budeš připravovat pro každého v odboru na počkání; B) chyba, protože za ně draze platíme kámošovi z vejšky a dělíme se s ním o prachy.

Důchod? Ne, odchod do dvou dnů -rušení prac. místa a nestačíte říci ani - sbohem!

0 0
možnosti

LenkaCtv

21. 4. 2010 21:50
Krásně

jste to napsala a mluvíte mi z duše. Jen bych váš text ještě doplnila o to, že mezi potížisty se může řadit i takový zaměstnanec, který nechodí desetkát denně na cigaretu a kávičku s managementem a dokáže si představit lepší program trávení volného času, než se čas od času s nadřízenými opít v super přátelské atmosféře. Stručně a jasně řečeno potížistou je také ten, kdo svým nadřízeným nelíbá zadky, popřípadě s nimi nespí, když o to projeví zájem.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

21. 4. 2010 21:41
Hezký

ale jen jednostranný pohled. Potížista není člověk, který se ptá na něco co má smysl. Na takové věci se snadno odpovídá i argumentuje. Potížista je člověk co vrtá do věcí na kterých nic změnit nejde. A vyžívá se v tom, že díky služební hierarchii tlačí vedoucího do role potížisty také vůči jeho nadřízeným. Nedivím se, že takoví potížisti nejsou oblíbeni a vedoucí se jich kouká zbavit, protože nejsou přínosem ale jen otravným závažím ztrpčujícím beztak mizernou pozici vedoucího, toho z obou stran proklínaného prostředníka mezi "mužstvem" a "velením"...

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

22. 4. 2010 11:00
Re: Hezký

:-)R^ pravdu má, předseda:-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

21. 4. 2010 12:16
uměl bych to asi převyprávět i z druhé strany...

....ono nic není černobílé. Kdo si zkusil pozici nahoře i dole, tak ví, o čem mluvím.

Kromě bezcitných, či bezcharakterních vedoucích, existují i potížisté, kteří si stěžují na vše, kdykoliv, kdekoliv, tak nějak ze své nátury.....a je opravdu vysilující s těmito lidmi jakkoli spolupracovat.

Nicméně za pěknou formu i hezky autentický příběh ..KARMA :-)

0 0
možnosti
HT

Hanouš

21. 4. 2010 12:03
Znám

Také znám. Tedy přesněji zažívám. Ale bohužel, do důchodu mám hóóódně daleko a nic lepšího v dohledu.

0 0
možnosti
DS

Danice

21. 4. 2010 9:22
Pěkné.

Také jsem zažila..........díky:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2091x
Teprve po letech jsem zúročila léta novinářské praxe v krátkých příbězích. Je v nich vesnice i malé město, něco z autobiografie, něco z fantazie.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy