Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Michal007

21. 12. 2009 22:13
Nevěřil bych,

že "Konečně teplé, lidské slovo" z Limonádového Joea může být i v poloze bez ironie.

Díky.

0 0
možnosti
JR

jarunkaros

21. 12. 2009 14:14
Vánoce

Dobrý den,

líbí se mi Váš článek, kásně v něm popisujete atmosféru Vánoc...jsem maminkou téměř dvouletého syna a advent a nadcházejících vánoc si chceme náležitě užít. Netahám ho do nákupních center, nepeču haldy cukroví, nesháníme si navzájem obrovské dary, povídáme si a zpíváme koledy, pocházím ze Slovácka , ale žiju v jižních Čechách a zdá se, že religiozita našeho kraje je na mě znát.  Význam adventu a  v podstatě i celého církevního roku je zcela nezpochybnitelný , dává člověku řád i díky rituálům , které je provází...Rda bych toto předala i svému synovi, aby pro něj Vánoce nebyly jenom pohádky v TV, kapr, bramborový salát  a halda dárků pod stromečkem....Přeji Vám i vašim čtenářům, krásné Vánoce, plné pohody a vnitřního pokoje... Zdraví Jarka

0 0
možnosti
LP

1_Kopretina

21. 12. 2009 12:48
:)

Paní Kochaníčková,

moc děkuju za Vaše članky a tento nebyl vyjímkou. Píšete krásně a navíc je vidět, že všichni jsme opravdu z jednoho těsta a rádi vzpomínáme na idylické svátky našeho dětství :) i když maminky v tu dobu musely být utahány stejně jako jsme ted my :)

No snad i moje děti budou za několik desetiletí s láskou vzpomínat na své "dětské Vánoce"

Přeji krásné prožití Vánoc a hodně zdraví a štěstí do Nového roku.

LP V

0 0
možnosti
C

chaje

21. 12. 2009 11:13
nesouhlasím

obehraná písnička: za mého mládí bylo všechno lepší! Ale ono to tak není a ne každý bere vánoce konzumně a ne každé dítě chce desátou barbínu apod. Záleží na založení té které rodiny, zda utrácí desetitisíce za drahé dárky nebo nakupují méně, ale o to více si užívají rodinnou pohodu. Někde děti dostanou jen několik dárků, ale společně s rodiči pečou curkoví, zdobí stromeček, zpívají koledy, vyrábí drobné ozdůbky na stromeček, vymýšlí  výzdobu bytu, zapalují svíčky.... Bylo to tak dříve a je to tak i teď.

0 0
možnosti
AP

crazy_Yvan

21. 12. 2009 10:26
nesouhlas

musim mila pani nesouhlasit uz se zacatkem vaseho clanku. Rikate, ze minuly rezim z nas vymazal kouzlo skutecnych vanoc... ale to je nesmysl.. Ja prave na vanoce z minuleho rezimu vzpominam prave tak jak popisujete s nostalgii. Ne jako na tuny darku, ne jako na konzum... ale prave na ty kouzelne a krasne vanoce oprostene od prehnaneho materialismu.

To az tato doba Vanoce znicila... ale ne uplne.. kazdy si je holt udelat tak, jak chce...

PS: I na tu pulnocni jsme za minuleho rezimu chodili a nikdo z toho nic nedelal...

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2091x
Teprve po letech jsem zúročila léta novinářské praxe v krátkých příbězích. Je v nich vesnice i malé město, něco z autobiografie, něco z fantazie.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy